Odată cu intrarea primei serii de turişti din acest an în Băile Herculane, dar şi a timpului favorabil, societatea comercială Hercules a reluat programul de drumeţii pe traseele turistice din împrejurimile staţiunii.
Drumeţiile au loc în fiecare marţi, joi şi sâmbătă, pe trasee stabilite anterior, cu o durată de aproximativ 3 ore, sub îndrumarea unui ghid specializat. Plecările au loc de la Statuia lui Hercules din Centrul istoric al staţiunii, la ora 17.15, iar cei care participă la aceste drumeţii trebuie să aibe un echipament adecvat deplasărilor pe munte şi condiţiilor meteorologice din ziua respectivă.
Societatea comercială Hercules din Băile Herculane derulează în această perioadă două programe sociale, destinate iubitorilor de natură, dar şi celor care au nevoie de tratament balnear.
Până în 30 iunie se derulează programul social "Decada balneară", destinat persoanelor care doresc să petreacă un sejur de 10 zile în staţiunea de pe Valea Cernei. Pe lângă cazare şi pensiune completă, turiştilor li se oferă, în cadrul programului, două proceduri medicale pe zi. Accesul la acest program social se face în baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist.
Deasemenea, Societatea comercială Hercules a reluat programul "O săptămână de refacere" pentru turiştii care doresc să vină pe Valea Cernei. Pachetul de servicii cuprinde cazare, mic dejun şi tratament, accesul făcându-se în limita stocurilor disponibile, pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul de specialitate. Programul se va derula până în 15 iunie.

Staţiunea Băile Herculane este situată în partea de sud-vest a României, la o altitudine de 168 de metri, la 8 kilometri distanţă de graniţa cu judeţul Mehedinţi şi doar 25 de kilometri de frontiera cu Serbia.